Familie wil kerstplaat Bing Crosby alsnog op nummer 1 krijgen

Door: DitjesDatjes
14-10-2019

White Christmas van Bing Crosby uit 1942 is een van de meest bekende kerstliedjes uit de geschiedenis, maar de plaat heeft in meer dan 75 jaar nog nooit op nummer 1 gestaan in de Britse hitlijsten. De familie van de vermaarde zanger hoopt dat daar verandering in komt als volgende maand een nieuw album met daarop de genoemde single uitkomt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het album heet Bing At Christmas en bevat – in combinatie met de originele stemopnames van Crosby – volledig nieuw opgenomen muziek, verzorgd door de London Symphony Orchestra. “Als je Bings stem zo hoort met deze compleet nieuwe en mooie orkestbegeleiding, lijkt het net alsof hij weer terug is na al die jaren”, zegt Kathryn, de weduwe van de zanger die in 1977 overleed, tegen Britse media. “Het is magisch.”

Naast White Christmas, dat nooit hoger stond dan plek 5 in de Britse hitlijsten, zijn ook andere kerstklassiekers als Winter Wonderland, It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas en Little Drummer Boy, een duet met David Bowie dat vlak voor Crosby’s dood werd opgenomen, op het album te horen.

Bing At Christmas komt op 22 november uit.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD