Familiedrama Peter van der Vorst: in één week wees

Door: DitjesenDatjes
19-02-2018

Peter van der Vorst gaat een moeilijke tijd tegemoet. Binnen één week moest hij afscheid nemen van zijn moeder én vader.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zes dagen na elkaar overleden zijn moeder (77) en vader (82). Allebei zijn ouders waren er slecht aan toe en zaten in een hospice. Hun dood komt daarom niet geheel onverwacht.

Gebroken hart

De moeder van Peter had kanker, kreeg een hersenbloeding en een epileptische aanval. Zijn vader kreeg een herseninfarct. Maar volgens Peter is zijn vader zo snel na zijn moeder overleden door een gebroken hart. Hoewel  het verschrikkelijk is afscheid te nemen van beide ouders, vindt Peter ook troost in de situatie: “Hoe moeilijk het voor mijn broer en mij ook is, we zijn blij dat ze nu weer samen zijn.”

De presentator heeft zijn ouders op het eind van hun leven veel zien lijden. Dat vond hij moeilijk, maar daardoor heeft hij wel meer respect gekregen voor de Nederlandse gezondheidszorg. Over de dood van zijn moeder zei hij: “We zijn intens verdrietig, maar ook blij dat ze niet langer hoeft te lijden. Het was een onwerkelijke periode met ook mijn vader nog in het hospice. Gelukkig zijn ze daar allebei fantastisch verzorgd. Er wordt hier veel gezeurd, maar als je ziet wat er allemaal mogelijk is in vergelijking met andere landen. Erg bijzonder!”

Peter is erg dankbaar voor de steun die hij heeft ontvangen van verschillende collega’s.

Meer DenD