Familiegeheim George Baker komt aan het licht

Door: Tanja Brouwer
06-09-2018

Dat de jeugd van George Baker, van wie de echte naam Hans Bouwens is, niet vlekkeloos is verlopen is bekend. Maar in de nieuwe biografie over de zanger staan nieuwe verdrietige details over zijn leven. Zo zou het tweede kind dat hij met zijn eerste vrouw Tiny kreeg zijn overleden toen ze pas vier maanden oud was.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Kinderen

Het meisje zou Esther hebben geheten, en werd toen ze pas vier maanden oud was dood in haar wiegje gevonden.
Dat staat in de nieuwe biografie ‘Nu weet ik het zeker, Ik hou van George Baker’, die uitkomt op 11 september. Biograaf Rutger Vahl liet aan de zanger weten van plan te zijn een biografie over hem te schrijven, en vroeg om zijn medewerking. Dat weigerde Baker. Waarschijnlijk wilde de zanger niet dat er meer details over zijn privéleven bekend werden, schrijft Story die alvast een exemplaar hebben ingezien.

Een belangrijk hoofdstuk in het boek gaat over het familieleven van Baker en zijn kinderen. Uit zijn eerste huwelijk heeft de zanger drie kinderen, met wie hij een moeizame band heeft. Vooral met zijn oudste kind dochter Tiny. Hij heeft al een lange tijd geen contact meer met haar omdat boos is op haar vader voor het verlaten van haar moeder.

George heeft zich bij de situatie met zijn kinderen uit zijn eerste huwelijk neergelegd.

Meer DenD