Familieruzie Martien Meiland door concurrentie

Door: Tanja Brouwer
02-01-2020

Martien Meiland heeft een hecht gezin: samen met zijn vrouw Erica en jongste dochter Maxime runt hij een chateau in Frankrijk. Oudste dochter Montana neemt in Nederland de interieurzaak onder haar hoede. Het ouderlijk gezin van Martien is alleen een stuk minder close. Met zijn zus blijkt hij zelfs geen contact meer te hebben. En dat allemaal om die interieurzaak.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Concurrentie winkels

Al jaren praten Martien en zus Nelleke niet meer met elkaar. Wat daar precies aan vooraf is gegaan is uiteraard privé, maar de broer van Martien, Jaap, wil er wel iets over kwijt. Hij vertelt aan AD dat Martien een woon- en interieurwinkel begon in Noordwijk, maar dat ook zijn jongere zus een zelfde soort winkel startte. De concurrentie zette de relatie tussen broer en zus zo onder spanning dat ze niets meer van elkaar willen weten. ,,We waren vroeger een drie-eenheid.”, zegt Jaap, die het jammer vindt dat ze nooit meer met z’n drieën bij elkaar komen.

Dat Martien familie meestal wel op nummer één zet blijkt uit de zorg die hij zijn moeder heeft gegeven toen ze ziek was. Zijn moeder was pas 40 jaar oud toen er darmkanker bij haar geconstateerd werd. De vader van Martien is afwezig en blijkt alcoholist te zijn. Hij belandde in een verslavingskliniek. Martien, als oudste van drie kinderen, nam een groot deel van het huishouden en de zorg op zich.

 

Meer DenD