Famke Louise emotioneel in rechtszaal: ‘Kraamtijd kapotgemaakt’

Famke Louise breekt in de rechtszaal
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Famke Louise is emotioneel geraakt bij de behandeling van het hoger beroep van haar zaak tegen Roddelpraat. In tranen vertelt ze hoe de aandacht voor haar in de Roddelpraat-uitzending ervoor gezorgd heeft dat haar kraamtijd is verpest.

Het gerechtshof van Amsterdam behandelt vandaag het hoger beroep in de zaak tussen Dennis Schouten en Jan Roos van Roddelpraat en Famke Louise. Jan en Dennis verloren in maart het kort geding dat Famke tegen ze had aangespannen, maar zijn nu terug om hun gelijk te bewijzen.

Van slag

Famke is tijdens de zitting duidelijk van slag. ,,Ik was net twee weken eerder bevallen en toen kreeg ik dit allemaal over me heen”, aldus Famke in het gerechtshof van Amsterdam. ,,Verplaatsen jullie je wel in mij? Dit heeft mij en mijn gezin de mooie momenten gekost en het helemaal kapotgemaakt.”

De zaak draait om een uitzending van Roddelpraat waarin Jan en Dennis een niet-uitgebracht nummer van Famke lieten horen. Ook suggereerden ze dat de zangeres in het liedje zegt dat ze is misbruikt door haar voormalige manager Ali B.

Hoger beroep

De rechter oordeelde in maart dat Roddelpraat de uitzending offline moest halen en een rectificatie moest plaatsen. Door het delen van het nummer hadden Roos en Schouten zich schuldig gemaakt aan ‘zowel auteursrechtinbreuk als onrechtmatig handelen’.

Jan en Dennis gingen vervolgens in beroep omdat ze een filmpje in handen hadden gekregen waaruit blijkt dat Famke het nummer voor meerdere mensen had gezongen op een verjaardagsfeestje. Dennis maakt dan ook duidelijk dat ze enkel in hoger beroep zijn gegaan omdat ze dat filmpje in handen hebben gekregen. ,,Het belangrijkst voor ons is dat we hier niet voor de aandacht of de leukigheid zitten. Ik vind dat we ons gelijk moeten krijgen”, aldus Dennis in de rechtszaal.

Het hof doet op 29 november schriftelijk uitspraak. Ondertussen loopt er ook een procedure van John de Mol tegen Roddelpraat.

Tags

DENNIS SCHOUTENFAMKE LOUISEJAN ROOS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck