Famke Louise stopte met school door haters: ‘Gingen op mij spugen’

Famke Louise weggepest op scholen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Famke Louise heeft jarenlang een zware tijd gehad op school. Door de pesterijen moest ze op haar zestiende zelfs noodgedwongen stoppen, waardoor ze nooit haar diploma heeft kunnen halen. ,,Mensen gingen op mij spugen in het trappenhuis.”

Dat bekendheid nare gevolgen kan hebben weet Famke Louise als geen ander. De pesterijen begonnen bij haar al jaren terug, toen ze nog op de middelbare school zat. ,,Mensen tikten op mijn raam, schreeuwden door de gang. Ook mijn klasgenoten hadden er last van”, vertelde ze eerder in Beau Monde.

‘Mensen gingen op mij spugen’

Op haar zestiende begon ze samen met haar toenmalige vriend Tim zogenaamde prankvideo’s te maken. De video’s werden steeds populairder en Famke werd niet alleen herkend op straat, maar kreeg ook een hoop kritiek over haar heen. ,,Mensen kijken je aan en je krijgt dan toch last van dingen”, vertelt Famke in het programma ‘Geroezemoes’ van RUMAG.

De video’s kwamen ook terecht bij haar klasgenoten. ,,De haat kwam naar school en toen gingen mensen op mij spugen in het trappenhuis. Dat is de reden waarom ik ben gestopt met school en volledig voor mijn carrière ben gegaan”, vertelt Famke. ,,Ik heb er nog nooit zo over kunnen praten.”

‘Het werd me onmogelijk gemaakt’

Famke ging in die tijd naar het Buitenhout College in Almere. Omdat naar school gaan in Almere niet meer te doen was, besloot ze daarna naar het Deltion College in Zwolle te gaan. Daar deed ze de opleiding Schoonheidsspecialiste. Op het Deltion dacht Famke dat de pesterijen voorbij waren, maar niets bleek minder waar.

,,Daar had ik dus juist weer last van mensen die op de deuren gingen bonken, en dat ze me gingen volgen naar het lokaal”, legt ze uit. ,,Toen dacht ik: oké, school is gewoon niets voor mij. Wat ik achteraf jammer vind, want ik had ook graag naar school willen gaan en mijn diploma willen halen zoals ieder ander kind. Maar dat werd me gewoon onmogelijk gemaakt.”

Tags

FAMKE LOUISEGEPESTOPENHARTIGPESTEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck