Famke Louise WINT zaak tegen Roddelpraat

Famke wint rechtszaak tegen Roddelpraat
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Famke Louise heeft de zaak die ze tegen Roddelpraat had aangespannen gewonnen. Dennis Schouten en Jan Roos lieten in een aflevering van hun YouTube-programma een onuitgebracht nummer van Famke horen en moeten deze aflevering nu offline halen. Daarnaast moeten ze een rectificatie publiceren.

In het nummer haalt Famke uit naar haar voormalige manager. Volgens Dennis Schouten kan uit het lied worden opgemaakt dat ze misbruikt is door Ali B, maar volgens Famke is hier niets van waar.

Aflevering offline en rectificatie

Famke zat tot enkele jaren geleden bij SPEC, het managementbureau van Ali B. De zangeres vertrok er met ruzie en ze uitte haar gevoelens in een nummer. Dat nummer bracht ze nooit uit omdat het alleen voor haarzelf bedoeld was, zo vertelde ze zelf op Instagram. Maar Dennis bleek het nummer toch in handen gekregen te hebben, en liet het horen in een aflevering van Roddelpraat.

Famke eiste dan ook dat de uitzending waarin haar nummer te horen is offline wordt gehaald. Daarnaast wilde ze een rectificatie. En volgens het AD heeft Famke het kort geding gewonnen. De rechter stelt dat Dennis en Jan Roos ‘buiten de grenzen van de uitingsvrijheid’ zijn getreden. De video moet offline worden gehaald en binnen 48 uur moeten ze een rectificatie op hun website publiceren.

Doen de heren dat niet, moeten ze een dwangsom van 10.000 euro per dag betalen aan Famke, met een maximum van 100.000 euro. Daarnaast moeten de twee de proceskosten van haar vergoeden.

Tags

DENNIS SCHOUTENFAMKE LOUISEJAN ROOSRODDELPRAAT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck