Fan-magazine Bruce Springsteen stopt na ruim 40 jaar

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Backstreets, het tijdschrift gemaakt door en voor fans van Bruce Springsteen, houdt na meer dan veertig jaar op met bestaan. Het magazine is het onder meer niet eens met het dynamische kaartverkoopmodel van Ticketmaster voor optredens van The Boss in de Verenigde Staten.

De aankondiging werd gedaan in een editorial op de website. “Na 43 jaar van publicatie in meerdere vormen, door en voor fans van Bruce Springsteen, maken we met gemengde gevoelens bekend dat het hier ophoudt voor Backstreets”, aldus hoofdredacteur Christopher Phillips.

Het tijdschrift uitte afgelopen zomer onder meer kritiek op de wijze waarop kaartjes voor optredens van Springsteen in de VS werden aangeboden. De prijzen voor tickets stegen tot het bedrag waarvoor ze worden doorverkocht, voor meer geld dus dan ze oorspronkelijk zijn aangeschaft. Op deze manier gaat het “extra geld” dat door de verkoper zou zijn verdiend, naar de artiest en de promotor van de concerten. Het leverde flinke kritiek op, omdat veel fans de dure kaartjes zo niet meer konden betalen.

In totaal zijn er 91 uitgaves van Backstreets verschenen. Het tijdschrift heeft meer dan 167.000 abonnees op de website. Het eerste nummer werd in 1980 uitgegeven door oprichter Charles Cross tijdens een concert van Springsteen in Seattle. In 1995 kreeg het magazine, sinds een paar jaar onder leiding van Phillips, een eigen website.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie