Fan start crowdfundactie voor uitvaart Fernando Ricksen

Door: Tanja Brouwer
20-09-2019

De meeste voetballers verdienen bakken met geld, maar de vrouw van de onlangs overleden Fernando Ricksen zou moeite hebben zijn uitvaart te bekostigen. Een fan helpt Veronika met geld verzamelen want zij is een crowdfunding gestart.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Reizen

Ruim vijfduizend pond is er verzameld voor de uitvaart van Fernando. Als er geld overblijft gaat dat direct naar Veronika en de zevenjarige dochter van Fernando en Veronika, Isabella. Dat laat fan Pauline Glen weten op de pagina van de actie. Zij is al jarenlang fan van de Glasgow Rangers en heeft Fernando zes jaar lang daar zien spelen.
De crowdfunding loopt al een tijd, want in eerste instantie was het geld bedoeld voor Veronika en Isabella om te reizen. Terwijl Ricksen de laatste maanden van zijn leven werd verzorgd in een hospice in Schotland, woonden zijn vrouw en kind in Spanje.

Ex-vrouw

De reden dat Veronika geen geld heeft om te reizen en nu de uitvaart te betalen is deels de ex-vrouw van Fernando. Al sinds 2009 is er gedoe over geld tussen Fernando en zijn ex Graciela L’Ami. Later sleepte Fernando zijn ex voor de rechter omdat zij tonnen van zijn geld zou hebben gespendeerd aan een luxe levensstijl. De rechter besloot dat L’Ami 370.000 euro aan Ricksen moest betalen, maar daar heeft hij nog geen cent van gezien.

Ricksen overleed afgelopen week aan de spierziekte ALS.

Meer DenD