Fans delen beelden laatste optredens van Daft Punk

Door: DitjesDatjes
22-02-2021

Fans reageren op het nieuws van het electropopduo Daft Punk, dat na 28 jaar stopt. De liefhebbers van het Franse electroduo delen beelden en opnames van de laatste liveoptredens die ze hebben bijgewoond.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zo deelt een fan een video van een concert uit 2007, tijdens de Alive tour. “Ik kijk deze beelden zo vaak terug. Het was heel cool om in het publiek te staan toen”, twittert de fan. Daft Punk zat toen in een groot piramidevormig bouwwerk met led-lampen erop.

Ook Tim Hofman deelt zijn herinneringen aan het Franse duo. “Ik word er weer helemaal warm van”, deelt hij bij een kort fragment van de hit One More Time. “Naast het trauma dat ik heb van deze plaat. 2001, de liefde van mijn leven van die week wilde met me dansen op het schoolfeest. Ik kreeg brugklaspaniek.”

Ook andere sterren reageren op het nieuws van Daft Punk. Zo noemt Disclosure het duo “de beste ooit”. “Er zijn geen woorden voor de inspiratie en kennis die we van het luisteren naar twee robots hebben gekregen”, aldus Disclosure. Ook Don Diablo was groot fan van de twee. “Vaarwel legendes, dankjewel voor alle inspiratie die jullie mij hebben gegeven om elektronische muziek te maken toen ik nog kind was”, twittert de Nederlandse dj.

Daft Punk werd in 1993 opgericht door Thomas Bangalter en Guy Manuel de Homem-Christo. Het duo werd gezien als een van de meest invloedrijke groepen die in de afgelopen dertig jaar is ontstaan. Ze scoorden hits met onder meer Get Lucky, One More Time, Around the World en Harder, Better, Faster, Stronger. In een acht minuten durende video met de titel Epilogue kondigden de twee aan ermee te stoppen. “1993-2021”, schreven ze erbij.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD