Fans Dolly Parton woest

Dolly Parton fans zijn woest op tijdschrift
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Fans van Dolly Parton zijn woest. Elon Musk mag dan door het Amerikaanse tijdschrift Time uitgeroepen zijn tot ‘persoon van het jaar’, veel fans vinden dat Dolly Parton die titel verdiende.

Nadat Time Magazine de aankondiging maandag had gedaan, barstte social media los. De keuze voor Elon Musk werd door velen afgekeurd. Zij vonden dat Dolly Parton uitgeroepen moest worden tot ‘persoon van het jaar’.

Elon Musk ‘persoon van het jaar’

Volgens Time verdient Musk de titel omdat hij ‘oplossingen voor existentiële crises creëert, uitdagende en baanbrekende transformaties op poten zet en de belichaming is van alle kansen en gevaren die aan techgiganten kleven’. De hoofdredacteur van het tijdschrift vergelijkt Musk met luchtvaartpionier Charles Lindvergh. Hij werd in 1927 ‘persoon van het jaar’ nadat hij als eerste in zijn eentje de Atlantische oceaan was overgevlogen.

Talrijke bijdragen

Op Twitter barstte de bom. Fans konden niet anders dan de talrijke bijdragen opnoemen die Dolly Parton het afgelopen jaar heeft geleverd. Naast het feit dat ze een muzieklegende blijft, is Parton haar ‘Dolly’s Imagination Library’ blijven runnen, die gratis boeken cadeau doet aan kinderen vanaf de geboorte tot ze naar school gaan. Daarbij schonk de zangeres vorig jaar één miljoen dollar voor onderzoek naar het Moderna vaccin.

Toch kreeg ze ondanks haar talrijke bijdragen en culturele impact niet de titel. Het tijdschrift bracht dit jaar geen shortlist met genomineerden uit, dus het is onduidelijk of de zangeres in aanmerking kwam.

‘Dolly Parton zou het elk jaar moeten zijn’

Fans zijn het er in ieder geval over eens: Parton had de titel moeten krijgen. ,,Zijn we het er allemaal over eens dat Dolly Parton de titel meer verdient dan Elon Musk?”, schrijft een fan op Twitter.

,,Natuurlijk had Dolly Parton Time’s Persoon van het Jaar moeten zijn. Dit jaar financierde ze onderzoek voor het coronavaccin. En elk jaar geeft ze miljoenen gratis boeken aan kinderen over de hele wereld.Meer dan 100 miljoen boeken tot nu toe. Zij zou elk jaar Persoon van het jaar moeten zijn”, vindt een ander.

Tags

DOLLY PARTONELON MUSK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck