Fans Jandino Asporaat schrikken van prijzen FC Kip: ’47 euro?!’

Krankzinnige prijzen voor een stukje kip bij FC Kip
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

FC Kip, het restaurant van Jandino Asporaat, opende gisteren weer de deuren en het zorgde voor een enorme stroom klanten. Maar toen fans na het lange wachten eindelijk aan de beurt waren, schrokken ze zich een hoedje. ,,47 euro voor een paar stukjes kip!”

Het kip-restaurant heeft de afgelopen dagen een enorme verbouwing doorgevoerd. Jandino Asporaat is trots, zo laat hij weten op de socials van FC Kip. ,,We hebben met man & macht dagenlang doorgewerkt om de keuken twee keer groter te maken. Het is gelukt!”

47 euro

Al om 11:00 uur ’s ochtends stond er een lange rij voor het restaurant. En naast het eten van kip, hoopten fans dat Jandino zelf ook aanwezig zou zijn. ,,Ik hoop dat hij hier is”, zegt een fan in gesprek met de Telegraaf. Maar helaas: Jandino is nergens te bekennen.

Vervolgens vraagt de Telegraaf-verslaggever een klant, die lang in de rij heeft gestaan, wat hij heeft besteld. De jongen laat een papieren emmer zien, ook wel bucket genoemd, met kipstukjes erin. Hoeveel heeft hij betaald? ,,Ja, goede vraag. 47 euro, denk ik”, antwoordt de fan. ,,Ik dacht ook al: dat is niet goedkoop. Ik kon beter naar een restaurant gaan.”

Prijzig

Ook een andere fan heeft veel betaald voor zijn bestelling. ,,Het is wel aan de prijzige kant. Maar het is het wel waard.”

‘Kost twee of drie ton’

FC Kip is bekend van de filmreeks Bon Bini Holland en Jandino heeft jaren gewerkt aan het openen van het restaurant. Het restaurant is duizend vierkante meter en heeft maar liefst 271 zitplaatsen. Vooral de capaciteit van de keuken kon de enorme stroom aan fans niet aan. Toch vraagt Miljuschka Witzenhausen zich af hoe lang deze ‘hype’ blijft leven. ,,Je hebt een gigantische keuken en dat is niet mals, hè? Zo’n keuken kost zo twee of drie ton. Dat is echt wel dat je denkt: oeh, spannend, even een lening afsluiten”, zegt ze in RTL Boulevard.

Tags

JANDINO ASPORAAT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck