Fans zijn klaar met GTST

De kijkcijfers van Goede Tijden, Slechte Tijden zijn in een vrije val beland. Ooit was het doel om twee miljoen kijkers te behalen, maar tegenwoordig zijn er maar 800.000 mensen die voor de buis zitten. De soap is populariteit aan het verliezen, en dat is slecht nieuws voor de acteurs.

Paniek

Weekblad Story schrijft dat er inmiddels behoorlijk wat paniek is ontstaan op de set, want de kjikcijfers moeten snel beter. Tientallen mensen, acteurs, scenarioschrijvers, cameramensen, leven van het inkomen dat ze verdienen met hun werk bij GTST en het zou voor hen een ramp zijn als de kijkcijfers nog verder zakken. De vraag is natuurlijk of het tij nog te keren is of dat de soap, die sinds 1990 te zien is en binnenkort de zesduizendste aflevering heeft, echt ten onder gaat.

Verhaallijn

Het tijdschrift heeft een aantal oud-GTST’ers gevraagd waar de dalende kijkcijfers door komen, en zij hebben wel een idee. ,,Ik vind het nogal verwarrend en af en toe ongeloofwaardig worden”, zegt Bruni Heinke tegen Story. Bruni speelde Helen Helmink in de soap. Ook heeft Story een acteur die nu in de soap speelt gesproken. ,,Wij hebben maar te doen wat de schrijvers bedenken. Eerder stonden de personages centraal en werden van daaruit mooie verhaallijnen bedacht. Niemand van ons is er blij mee. Maar niemand durft er echt iets van te zeggen”, zegt de acteur die anoniem wil blijven.

Natuurlijk zijn de meningen van fans en kijkers het belangrijkst, want uiteindelijk bepalen zij of de soap weer een succes kan worden of dat het nog meer bergafwaarts zal gaan. Hoewel op Twitter veel positieve reacties over GTST zijn te lezen, vallen er ook een aantal negatieve op.