Fashionista’s schrokken bij de inauguratie van Joe Biden

Biden mode|||Biden Mode
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het waren de outfits van de senatoren Bernie Sanders en Elizabeth Warren die de wenkbrauwen van de fashionista’s lieten fronsen. Het linkse duo van de Democraten, die beiden graag president hadden willen worden, kwamen in doodgewone donzen winterjassen.

Bernie had zelfs zijn gebreide handschoenen aangetrokken en kreeg commentaar. ,,Hij zag eruit als een man die in zijn Subaru Forester hier naartoe is gereden en op weg is naar de kruidenier”, reageerde het modemagazine The Cut.

Inmiddels gaan foto’s van senator Bernie Sanders viraal. De man die knokte voor de Democratische nominatie tegen Biden had gisteren zijn wollen handschoenen aangetrokken tegen de ijzige kou in Washington. Dat was geen slecht idee, maar er werd volop de spot mee gedreven.

Verder opmerkelijk: het statement van een aantal prominente vrouwen, onder wie de nieuwe vice-president Kamala Harris en voormalig presidentskandidaat Hillary Clinton die voor de kleur paars kozen, de kleur van de National Women Party.

Hoewel het buiten op de trappen van Het Capitool -10 graden was, stak het duo Sanders/Warren schril af bij de andere genodigden op deze belangrijke dag voor de Verenigde Staten. President Joe Biden hield het trouwens heel simpel. Hij droeg een mooie winterjas van Ralph Lauren.

https://twitter.com/RAMansour/status/1351965872311582723

Daarentegen was er grote tevredenheid over de keuzes van dr. Jill Biden en Kamala Harris. De krachtige echtgenoot van de nieuwe president droeg een oceaan-blauwe tweedjas van de Amerikaanse ontwerper Alexandra O’Neil. Meer over haar de ontwerpen vind je HIER.

Kritiek op jas Jill

Toch kwam er ook wat kritiek op de keuze van Jill, want de kwaliteit van de jas was volgens een kijker niet helemaal in orde. ,,Heb je de rug van haar jas gezien? Jill Biden moet kwaad zijn op de mode-ontwerper!”, aldus een twitteraarster.

De nieuwe vice-president Kamala Harris koos voor een paarse combinatie van de jonge designer Christopher John Rogers en Sergio Hudson. Haar man Doug Emhoff had van het traditionele mannenmerk Ralph Lauren een blauwe winterjas aan.

Best gekleed

De gouden medaille van deze feestelijke dag ging echter naar voormalig First Lady, Michelle Obama. Ze zag er uit als een modekoningin. Ook zij droeg, evenals Kamala Harris, de kleur van de geëmancipeerde vrouw: paars. Ontwerper Sergio Hudson bedacht een riem voor haar met een indrukwekkende gouden gesp. Michelle paradeerde uiteraard met de knoopjes van haar jas los op het balkon van Het Capitool, zodat iedereen de gesp, die een paar centen heeft gekost, kon worden bewonderd.

,,Ik heb het gevoel dat Michelle Obama vandaag wordt ingezworen tot president”, reageerde iemand met gevoel voor humor.

Oud-president Barack Obama was natuurlijk het middelpunt van de felicitaties, vanwege het feit dat zijn voormalige vice-president Biden Donald Trump heeft verslagen.

Mike Pence, de vice-president en tot voor twee weken de slippendrager van Donald Trump, en zijn vrouw Karen Pence waren in het zwart gekleed. Was dit een bewuste keuze van de twee in verband met het gedwongen vertrek van zijn ex-baas Trump of zou het toeval zijn? Voorlopig is Pence ambteloos burger.

Lady Gaga

Zangeres Lady Gaga, die het Amerikaanse volkslied zong en volop Joe Biden in de afgelopen verkiezingscampagne heeft gesteund, was uiteraard extreem gekleed, met gouden accenten, en een enorme rode baljurk. Dat geldt ook voor Jennifer Lopez, van wie werd gezegd dat ze een lange nepstaart droeg. Ze zong trouwens ‘This Land is Your Land’.

Washington kan Donald Trump missen als kiespijn, maar niemand kan tippen aan de modekeuzes van Melania Trump. Vier jaar geleden droeg ze de prachtige blauwe ensemble. Bij het definitieve vertrek droeg ze een zware combinatie.

My Way

Donald Trump had nog wel een briefje op het bureau van zijn opvolger Biden achtergelaten. De zakenman, die zijn aanhang opzweepte en heel slecht tegen zijn verlies kan, vertrok voor de laatste keer met de Air Force One naar zijn golfresort Mar-a-Lago in Florida. Toen het vliegtuig opsteeg van St Andrews, galmde door de luidsprekers My Way van Frank Sinatra.

Tags

JILL BIDEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck