FC Groningen leeft mee met aardbevingsslachtoffers

Door: Kees van der Made
19-11-2021

Voetbalclub FC Groningen leeft mee met de aardbevingsslachtoffers in Groningen. De club heeft daarom besloten om tot actie over te gaan…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Mensen in Noord-Nederland worden al tijden geteisterd door aardbevingen die ontstaan door de gasboringen. Onlangs was het in het Groningse Garrelsweer wederom raak. Een aardbeving van 3,2 op de schaal van Richter teisterde het gebied. Het betreft één van de zwaarste bevingen in Nederland ooit.

De voetbalclub wil de getroffenen van deze en andere aardbevingen een hart onder de riem steken. Daarom heeft de club een speciale aanvoerdersband ontworpen die de aanvoerder en de leden van de staf en directie tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles zullen dragen. Maar dat is niet het enige…

Vijfhonderd aanvoerdersbanden

De club stelt ook vijfhonderd aanvoerdersbanden beschikbaar. Aanvoerders van amateurteams of bedrijven uit Groningen kunnen van maandag tot en met vrijdag een band ophalen bij de informatiebalie in Euroborg. Met de band laten ook zij zien achter de slachtoffers te staan.

FC Groningen hoopt met deze actie hoopt landelijke aandacht te verwerven voor de problematiek. De wedstrijd tegen Go Ahead Eagles heeft aanstaande zondag vanaf 12.15 uur plaats.

Meer DenD