FC Utrecht verliest geld, maar presteert beter dan verwacht

Door: Kees van der Made
01-12-2021

Ondanks het rampzalige coronajaar voor de voetbalclubs, wist FC Utrecht financieel toch beter te presteren dan vooraf gedacht. Dat blijkt uit het financieel overzicht van 2020-2021.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Ondanks de impact van corona op onze bedrijfsvoering, hebben we in financieel opzicht beter gepresteerd dan begroot. Dat stemt tot gematigde tevredenheid in de wetenschap dat er de komende jaren de nodige volgende stappen gezet moeten worden, op weg naar een duurzaam financieel stabiel FC Utrecht”, dat meldt Edo Keuning, Financieel & Operationeel Directeur van de club. Niet alleen in financieel opzicht wist de club de ballen in de lucht te houden, ook op sportief gebied ging het goed. Het is de zesde maal op rij dat FC Utrecht in de top zes van de Eeredivisie is geëindigd.

Wedstrijdbaten

De coronacrisis heeft de meeste impact gehad op de wedstrijdbaten, de sponsoring- en reclameopbrengsten en de winst uit eten en drinken. Keuning: ,,En dus stappen we door, waarbij we ons gesteund voelen en weten door de aandeelhouders, de zakelijke partners van de club, de supporters, de medewerkers en de vrijwilligers. Samen zijn wij op de goede weg naar een financieel sterker FC Utrecht.” De club draaide €5,7 miljoen negatief.

Meer DenD