FC Volendamspeler aangehouden voor heftige mishandeling van vrouw

Door: Charlotte Wijnen
03-10-2022

De man die wordt verdacht van heftige mishandeling en aanranding van een 20-jarige vrouw in Club Air in Amsterdam, is de 20-jarige FC Volendamspeler Tayrell W. Dat bevestigt de voetbalclub, meldt Het Parool.

Keel dichtgeknepen en kaak gebroken

Het slachtoffer werd in de nacht van zaterdag 16 op 17 juli mishandeld in Club Air, nadat ze niet in ging op de versierpoging van een man. Hij greep daarop haar linkerborst vast en samen met een andere man knepen ze haar keel dicht.

Ook brak ze op drie plekken haar kaak en verloor ze een tand nadat ze harde klappen had gekregen. Zij werd diezelfde dag geopereerd waarbij er acht schroeven in haar kaak werden gezet. De schroeven moesten zes weken blijven zitten, waardoor ze al die tijd haar tanden op elkaar moest houden.

Tayrell W. meldt zich bij de politie

De politie verspreidde zondag in het opsporingsprogramma Bureau020 beelden van twee mannen die verantwoordelijk zouden zijn voor de mishandeling. Eén van de twee mannen herkende zichzelf in de beelden en meldde zich bij de politie. Het gaat om Volendamspeler Tayrell W., bevestigt een woordvoerder van de club in Het Parool.

Verzamelen van feiten

Tayrell vierde in de nacht van de mishandeling zijn twintigste verjaardag. Op 21 juni tekende hij een contract bij FC Volendam tot 2025. Over de stappen die de club tegen de speler zal ondernemen, kan de club nog niets zeggen. ,,We zullen pas een standpunt innemen als we zoveel mogelijk informatie hebben”, aldus de woordvoerder.

Op dit moment is de club bezig met het verzamelen van de feiten en wordt er gekeken naar de rol van Tayrell. ,,Hij heeft zich gemeld bij de politie en meer weten we nog niet. We moeten hem zelf nog spreken. Maar wij willen zo snel als mogelijk met hem om de tafel om te kijken wat er gebeurd is.”

De tweede verdachte wordt nog steeds gezocht.

Meer DenD