Feelgood The Voice Senior kent ook grenzen

The Voice Senior
Door: Jos La Grande
07-09-2019

Een oud tv-recept bij The Voice Senior: bewaar het lekkerste voor het laatst. Mister Philly dus. Een Amerikaanse crooner (met de Nederlandse Cora Emens), wiens stem door drank en sigaretten is gevormd, en die ook nog eens weigert met eigen naam (Shai Shahar) en toenaam op te treden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Merkwaardig dat hieraan door de producent wordt toegegeven, want wie Philly opzoekt via Google weet meteen dat zijn stem al veelvuldig is gebruikt in de reclamewereld en de man onder die naam te boeken valt.

Podium

Als begerige gouddelvers kijken Marco, Ilse, Angela en Frans echter naar het podium. Ondertussen trekt er een stoet van goedbedoelende, tussen de schuifdeuren ervaren Oldies, voorbij. Allen gaan ze voor de tweede, misschien wel laatste kans op klatergoud en roem.

Het begon al met Lourens Leeuw uit Groningen met zijn 73 jaar: voorheen een Rockin Tiger. Maar dat wel TOEN. Nu werd het een onbeholpen optreden, leuk voor het café.

Liefde voor muziek kun je de kandidaten trouwens niet ontzeggen, zoals in geval van de 61-jarige troubadour Ruud Heine. ,,Je gooit er een kwartje in en hij speelt alles”, is het adagium. Of bij José van der Staak (65), die ook de eeuwige roem niet wil mislopen, en haar tekensessies en haar huis, dat in de verkoop staat, aan de man mocht brengen.

Entertainer

Het zijn de alles-of-niet pogingen van zestigers, zoals trainingsacteur Tom de Jong (ook te boeken als Sinterklaas!) of Frans Hondijk met zijn Just a Gigolo. ,,Ik hoor een entertainer zingen”, zegt Frans Bauer eerlijk. Andersom is natuurlijk altijd beter.

Maar of je dat nu vindt bij Inez Timmer uit Friesland? In de Leeuwarder Courant zegt de theatermaakster al voordat deze tweede blind auditions werden uitgezonden dat ze zich zorgen maakt over het aantal kijkers naar The Voice. Ze ziet de bui al hangen. ,,Om deselde tijd is der ek in wichtige fuotbalwedstriid”, blikt Inez somber vooruit.

En inderdaad, terwijl Mister Philly zong en juist op dat moment Georgiono Wijnaldum de winnende treffer tegen de Duitsers maakte, was het bij deze tweede avond The Voice Senior namelijk helemaal duidelijk: ‘You make me feel so old’.

 

 

Meer DenD