Felicitatie aan de Koning

Koning jarig
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Van harte majesteit met uw 55e verjaardag!

Wat een heerlijk gevoel dat u na ruim drie jaar uw verjaardag weer met ons en met uw dierbaren kunt vieren. Het feest in Maastricht zal groots zijn. Ook in de rest van het land ziet u vandaag weer blije mensen.

Voor een vorst is elke verjaardag een kroonjaar. Het is fijn dat u deze dag in goede gezondheid kunt vieren.

Heerlijk dat ook uw vrouw, uw drie dochters en uw moeder het zo goed maken. Alle reden om trots op hen trots te zijn. De bijdragen die onze koningin levert aan de Nederlandse samenleving en ook in internationaal verband voor de Verenigde Naties zijn uitzonderlijk. Ook het eerste officiële optreden van prinses Amalia bij haar installatie als lid van de Raad van State bewees hoe de monarchie zich blijft vernieuwen.

Bij een verjaardag sta je ook altijd even stil bij wat er in het afgelopen jaar in je leven is gepasseerd. En naar hetgeen dat nog komen gaat. Dat is niet niks.

De pandemie vroeg om grote offers. Veel mensen werden ziek. Uw en onze gedachten zijn bij de vele Nederlanders die zijn overleden als gevolg van corona. Bovendien dreef corona een wig tussen mensen, die de komende jaren gedicht moet worden.

Ook de oorlog in de Oekraïne stemt tot grote droefheid. U heeft uw hart opengesteld voor de miljoenen vluchtelingen die een goed heenkomen zoeken in het Westen. De bloedige oorlog met zoveel slachtoffers is een schaduw die over deze dag hangt.

Een jarige ontvangt cadeautjes. Een ervan ontving u van het EenVandaag Opiniepanel. Uit deze peiling zou blijken dat voor het derde jaar op rij uw populariteit is gedaald. De meerderheid van de 26.000 deelnemers vindt overigens dat het koningshuis moet blijven bestaan.

Majesteit, laat u niet van de wijs brengen.

De Koning der Nederlanden doet nu eenmaal niet mee aan een talentenshow. De invulling van het koningschap is er een van generaties. Uw grootmoeder en uw moeder hielden het schip op koers en ook u slaagt erin, weliswaar met ups en downs, de monarcie blijvend te verankeren.

Een fijne verjaardag!

Tags

AMALIAARIANEBEATRIXMAASTRICHTMAXIMAMONARCHIEPRINSES ALEXIAWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck