Felicitatie Rod Stewart aan Boris Johnson valt helemaal verkeerd

Door: DitjesDatjes
14-12-2019

Rod Stewart heeft er op Twitter van langs gekregen vanwege zijn felicitatie aan Boris Johnson. De conservatieve premier won afgelopen donderdag met overmacht de verkiezingen, De gelukwens aan de premier zit veel van zijn Schotse fans niet lekker.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De Schotten vinden dat de zanger zijn Schotse identiteit te grabbel heeft gegooid. In het verleden ging Rod er nogal prat op Schot te zijn. “Je kunt niet Grace zingen, een ridderorde accepteren en de Torries steunen”, schrijft iemand op Twitter. Met ‘Grace’ bedoelt hij de hymne Amazing Grace, een traditional die als Schots wordt gezien door velen.

Ook fans van de Schotse voetbalclub Celtic mengen zich in de discussie. Rod heeft meerdere malen zijn liefde voor de club uit Glasgow laten blijken, maar dat hoeft hij volgens sommige van zijn volgers voorlopig niet meer te doen. “Ik wil je nooit meer Celtic-slippers zien dragen, Rod”, laat een Schot op Twitter weten. Een andere volger schrijft dat de opmerking van Rod niet wordt gewaardeerd door “de Celtic-familie”. “Sorry SIR Rod, je schurkt tegen de elite aan”, laat de Twitteraar weten.

Rod deed de felicitatie aan Johnson in een tweet waarin hij vierde dat hij op de eerste plaats staat van de Britse albumlijst. Zijn album You’re In My Heart troefde Robbie Williams met zijn kerstplaat net af.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD