Felipe en Letizia bezoeken Fernando Alonso Museum in Asturië

Door: DitjesDatjes
30-07-2020

De Spaanse koning Felipe en zijn vrouw Letizia zijn donderdag tijdens hun zestiende en laatste bezoek aan de autonome regio’s van het land onder meer langsgegaan bij het Fernando Alonso Museum in het Asturische Llanera.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Tijdens hun bezoek werden de koning en koningin bijgestaan door de Spaanse minister van sport en cultuur en de president van de regio Asturië. In het museum kregen ze gezelschap van Formule 1-coureur Fernando Alonso. Hij liet in zijn eigen museum Felipe en Letizia zien hoe jonge kinderen over het nabijgelegen circuit scheuren.

Eerder op de dag bezocht het Spaanse koningspaar al het hoofdkantoor van het consortium voor afvalbeheer in Austurië. Ook woonden Felipe en Letizia een tentoonstelling bij waarin het 30-jarige jubileum van het kunstwerk Elogio del Horizonte werd gevierd. Deze betonnen sculptuur werd in 1990 gemaakt door de Baskische beeldhouwer Eduardo Chillida. De tentoonstelling bevatte teksten en foto’s die Felipe en Letizia de betekenis van het werk, de maker en het creatieproces leerden kennen.

Het bezoek aan Asturië was het zestiende en laatste bezoek uit de reeks. Alleen Madrid (de zeventiende regio) wordt niet bezocht omdat Felipe en Letizia daar al wonen.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD