Felipe moet tijdens vakantie veel werken

Door: DitjesDatjes
07-08-2020

Op Mallorca is alles in gereedheid gebracht voor de komst van koning Felipe en koningin Letizia met hun dochters Leonor en Sofia. Die beginnen dit weekeinde aan een bijzondere en korte zomervakantie op het Balearen-eiland, waar Felipes moeder koningin Sofia al enige tijd verblijft. Ver weg van het gekrakeel in Madrid, waar haar echtgenoot Juan Carlos afgelopen zondag zijn biezen pakte om afstand te scheppen tussen hem en de werkzaamheden van Felipe.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het vakantieverblijf van de koninklijke familie is niet alleen in het licht van de gebeurtenissen van de afgelopen week bijzonder. Er is dit jaar ook maar weinig echte vakantie bij, want komende week zijn er wel elke dag officiële activiteiten. Felipe ontvangt de autoriteiten van de Balearen en krijgt woensdag ook premier Pedro Sánchez op visite. Daarnaast zijn er officiële uitstapjes met het gezin om de lokale bevolking, en sociale en culturele instellingen steun te betuigen.

Anders dan gebruikelijk is er voor Felipe geen deelname aan de zeilwedstrijden om de Koningscup. Die zijn dit jaar vanwege de coronacrisis afgelast. De tijd die daardoor is vrijgekomen wordt onder meer benut om ook de andere Balearen-eilanden te bezoeken: Ibiza, Menorca en Formentera. Het hele verblijf, waarin ook nog een fotosessie kan worden ingelast, duurt tien dagen. Daarna gaat het gezin terug naar Madrid. Een buitenlandse reis zit er niet in.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD