Felix Meurders vertrekt na 26 jaar bij Spijkers Met Koppen

Door: DitjesDatjes
14-07-2020

Na 26 jaar komt er een einde aan de relatie van Felix Meurders met het populaire NPO Radio 2-programma Spijkers Met Koppen. Meurders stapt begin volgend jaar over naar NPO Radio 5. Daar krijgt de presentator, die volgende maand 74 wordt, een eigen muziekprogramma op zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur, zo maakte BNNVARA bekend.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In 2018 werd al eens het vertrek van Meurders bij het liveradio-programma aangekondigd, maar dat besluit werd teruggedraaid nadat er veel ophef over was ontstaan. Niet alleen Dolf Jansen, die Spijkers Met Koppen met Meurders presenteert, reageerde teleurgesteld. Fans van het programma reageerden boos op social media en ouderenbond ANBO en 50PLUS-senator Jan Nagel wonden zich op over ‘leeftijdsdiscriminatie’.

Wie Meurders opvolgt aan de zijde van Jansen bij Spijkers Met Koppen is nog niet bekend. Het is een van de langst lopende programma’s op de Nederlandse radio. Het programma begon in 1988 op wat toen nog Hilversum 2 heette, met Jack Spijkerman als presentator.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD