Femke Halsema was freelance hulpje van NPO-baas Rijxman

Shula Rijxman
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De vertrekkende NPO-baas Shula Rijxman huurde in het verleden GroenLinks-coryfee Femke Halsema in om haar speeches te (her-) schrijven. De NPO-baas liet zich ook bijstaan door pr-kanonnen om zichzelf te profileren.

In de serie over de publieke omroep die de website Follow The Money momenteel publiceert, wordt onder andere ook een factuur van Halsema naar buiten gebracht waaruit blijkt dat ze in de maanden juli en augustus van 2017 de speeches van de NPO-baas heeft bewerkt. Op de factuur die is uitgelekt staat een bedrag van ā‚¬1.452,-, inclusief 21% btw.

De werkzaamheden vonden overigens plaats een jaar voordat Halsema benoemd werd tot burgemeester van Amsterdam.

In het tweede deel over de publieke omroep, geschreven door onder meer journalist Mark Koster, ontstaat een beeld van een machtswellustig mediabolwerk.

Ook de rol van Rijxman, die lid is van D66, wordt onder de loep genomen. Dat de baas van de NPO-directie zich laat bijstaan door communicatieprofessionals is niet ongewoon. De betrokkenheid van Halsema is wel pikant. De werkzaamheden die zij verrichtte vonden plaats in de periode dat ze onder andere ook president-commissaris was van WPG Uitgevers.

Tags

FEMKE HALSEMASHULA RIJXMAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck