Femke in 2017: ‘Mijn dochter is een ergere puber’

De vijftienjarige zoon van Femke Halsema is in juli gearresteerd omdat hij een nepwapen in zijn bezit had en samen met een vriendje had ingebroken in een woonboot. Dat nou net haar zoon dit doet, zal de burgemeester verbazen. Enkele jaren geleden beweerde ze nog dat haar dochter een veel ergere puber is dan haar zoon.

Tweeling

Schrijfster Susan Smit interviewde voor damesblad Margriet verschillende bekende Nederlanders. Eén daarvan was Femke Halsema die destijds, in 2017, nog geen burgemeester was van Amsterdam. Susan vroeg Femke de hemd van het lijf, en zo ging het ook over haar twee tienerkinderen. De burgemeester heeft een dochter en een zoon, een tweeling, dus beiden vijftien jaar oud. Ten tijde van het interview waren zij 13 jaar en stonden dus aan het begin van hun pubertijd.

Ze vertelt dat haar dochter hartstikke aan het puberen is. ,,Ik heb ook een zoon van dertien, maar jongens in de puberteit zijn echt veel rustiger.” Daar zal Femke nu misschien van terugkomen, want terwijl niemand wat heeft gehoord van haar dochter weet bijna heel Nederland inmiddels wat haar zoon vorige maand heeft uitgespookt.