Fernando Ricksen (43) overleden

Door: Tanja Brouwer
18-09-2019

Oud-voetballer Fernando Ricksen is overleden. Hij is 43 jaar oud geworden. Fernando bracht zijn laatste maanden door in Schotland. Daar werd hij verzorgd in een hospice.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In 2013 kreeg Fernando Ricksen te horen dat hij aan de neurologische ziekte ALS leed. Hij maakte dat bekend in De Wereld Draait Door. Het nieuws kwam als een grote verrassing voor (bijna) iedereen, want zelfs de redactie van het programma was niet op de hoogte van het nieuws dat Ricksen ging vertellen. Door de ziekte vielen zijn spieren uit en uiteindelijk zijn ook zijn ademhalingsspieren verlamd.

Toen hij hoorde dat hij aan de vreselijke ziekte leed begon hij met een grootse afscheidstournee. Hij ging langs plekken in de voetbalwereld waar die van hield, en hoopte door media-aandacht meer aandacht te krijgen voor de ziekte.

Carrière

De voetballer, die uit Heerlen komt, heeft ruim vijf jaar in de basis gespeeld van Glasgow Rangers en werd twee keer kampioen met de club. In die tijd kwam hij ook uit voor het Nederlands elftal. Na 2005 ging het bergafwaarts met Ricksen. Hij kwam regelmatig in opspraak wegens buitensporig gedrag en moest zich laten behandelen voor een alcoholverslaving.

Meer DenD