Fernando Ricksen neemt afscheid op ‘laatste avond’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Voor Fernando Ricksen en zijn familie is het een verdrietige dag vandaag. De voetballer neemt afscheid van zijn fans op de laatste benefietavond. 500 fans van Ricksen zijn vanavond in Glasgow aanwezig om voor de laatste een eerbetoon te brengen aan de voetballer die aan ALS lijdt en om het onderzoek naar ALS te steunen.

Verzwakt

Er wordt samen gegeten, ze gaan op de foto en het is de bedoeling dat Fernando er het grootste deel van de avond bij is”, zegt Vincent de Vries, die biograaf en vriend van Fernando is. Omdat Fernando inmiddels erg is verzwakt zal het voor hem niet mogelijk zijn om de hele avond aanwezig te zijn.

De vijfhonderd fans bestaan voornamelijk uit Glasgow Rangers en een aantal Fortuna-supporters. De voetballer, die uit Heerlen komt, heeft ruim vijf jaar in de basis gespeeld van Glasgow Rangers en werd twee keer kampioen met de club. In die tijd kwam hij ook uit voor het Nederlands elftal. Na 2005 ging het bergafwaarts met Ricksen. Hij kwam regelmatig in opspraak wegens buitensporig gedrag en moest zich laten behandelen voor een alcoholverslaving.

Hospice

Op 30 oktober 2013 maakte Ricksen in De Wereld Draait Door bekend de neurologische ziekte ALS te hebben. De voetballer heeft altijd gezegd dat hij de eerste persoon zal zijn die de ziekte zal verslaan, maar zijn gezondheid is erg snel achteruit gegaan. Sinds dit jaar wordt hij verzorgd in een hospice.

 

Tags

ALSbenefietavondFernando RicksenGlasgowSchotlandVoetballer

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie