‘Fernando snoof cocaïne tijdens ziekte’

Fernando Ricksen
Door: DitjesenDatjes
05-06-2020

Schrijver Vincent de Vries komt binnenkort met zijn nieuwe boek De Finale Strijd, over Fernando Ricksen en de ziekte ALS. Aan het AD vertelt De Vries dat Fernando, ondanks zijn ziekte, verdovende middelen bleef gebruiken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Cocaïne, blowen en alcohol’

,,Tja, eigenlijk is dat nooit opgehouden met Fernando. Ik mag de conclusie wel trekken dat hij naast ALS ook ADHD had en verslaafd was. Ik kwam er op een gegeven moment bijvoorbeeld achter dat hij weer cocaïne snoof en dronk op het moment dat hij al een jaar ALS had”, laat De Vries weten.

Dat Fernando eerder worstelde met een verslaving was bekend, maar hij was voordat hij de ziekte ALS kreeg al een tijd clean. Maar de ziekte zorgde er volgens de schrijver voor dat Fernando vluchtte naar oude gewoontes. Pas toen Fernando fysiek niet meer in staat was om te snuiven, is hij ermee gestopt. ,,Hij heeft nog wel een tijd geblowd, gedronken en wietdruppels geslikt.”

Fernando Ricksen overleed vorig jaar op 18 september in een hospice in de buurt van Glasgow. Toen in 2013 de ziekte bij hem werd geconstateerd vertelden de dokters dat hij nog vier maanden te leven had. De voetballer overleed uiteindelijk zes jaar na de diagnose.

Meer DenD