Ferry Doedens wil terug naar GTST: maar GTST wil hem niet meer

Door: Charlotte Wijnen
19-08-2022

Ferry Doedens wil dolgraag weer terugkeren in Goede Tijden, Slechte Tijden, de soap waar hij maar liefst dertien jaar in heeft gezeten. Hij mist de rol die hij speelde enorm. Toch wil GTST hem niet meer terug.

Het begon allemaal toen het coronavirus uitbrak. ,,Ik werd op een gegeven moment op non-actief gezet door mijn werkgever, omdat ik had geroepen in de media dat ik iedereen had geknuffeld en dat niet iedereen zo moeilijk moest doen”, vertelt hij openhartig in ‘Open Kaart’.

‘Ik ben toen bijna gek, paranoia geworden’

Die uitspraak kwam hem uiteindelijk duur te staan. ,,Door die uitspraak ben ik toen twee weken op non-actief gezet en dat heeft me eigenlijk helemaal gek gemaakt, waardoor ik toen echt twee weken lang thuis soort van bijna gek, paranoia ben geworden.”

Ferry legt uit dat hij gek werd omdat hij bang was dat er fotografen bij hem voor de deur lagen. ,,Ik durfde niet meer naar de supermarkt. Vrienden van me brachten eten en drinken en toen is er daarna nog iets gebeurd en op een gegeven moment ben ik toen in paniek geraakt en ben ik uit Goede Tijden gegaan. Ik kreeg ontslag.”

Only Fans

Ferry maakte een account aan op Only Fans zodat er toch nog geld binnen zou komen. In het begin vond hij het lastig omdat hij zich van alle kanten aangevallen voelde. ,,Dat ik mezelf alleen maar moest verantwoorden de hele tijd… dat was niet een hele fijne periode”, legt hij uit. Maar inmiddels schaamt Ferry zich niet meer voor zijn Only Fans. ,,Ik heb er net een huis van kunnen kopen, dus ik ben hartstikke blij.”

‘Ik ben niet gebeld’

Maar, de grote vraag luidt: gaan we Ferry ooit nog terug zien in Goede Tijden, Slechte Tijden? ,,Het lijkt me hartstikke leuk”, reageert hij enthousiast. ,,Ik moet zeggen dat ik dat dertien jaar met heel veel passie en liefde heb gedaan. Ik vond mijn karakter, Lucas Sanders, echt helemaal te gek. Ik ben niet gebeld, maar als ze me ooit zouden bellen sta ik zeker open voor een kopje koffie.”

Meer DenD