Feyenoord uitgeschakeld in strijd om landstitel eDivisie

Feyenoord wordt dit jaar definitief geen landskampioen. In de eDivisie, om precies te zijn, de speciale competitie die de Eredivisie heeft opgezet voor gamers die de game FIFA 20 spelen. Feyenoord werd in de play-offs uitgeschakeld door FC Utrecht.

Utrecht gaat nu naar de grote finaledag, met zeven andere clubs. Die wedstrijden worden op 15 februari gespeeld. De eDivisie heeft daarvoor AFAS Live in Amsterdam afgehuurd. De landskampioen wint 25.000 euro, de verliezend finalist ontvangt 10.000 euro.

De finaledag begint met de kwartfinales. De koploper na het reguliere seizoen, Ajax, speelt daarin tegen ADO Den Haag. De winnaar komt in de halve finale FC Groningen of PSV tegen. Heracles, vorig jaar verliezend finalist, speelt tegen Willem II. De winnaar daarvan moet tegen PEC Zwolle of FC Utrecht spelen.

Alle teams hebben twee gamers onder contract. Een van hen speelt FIFA 20 op de Xbox One, de ander op de PlayStation 4. Zij spelen tegelijk tegen dezelfde tegenstander. Die scores worden bij elkaar opgeteld en dat is de einduitslag. Stel dat PEC Zwolle op de PlayStation met 5-1 van Ajax wint en op de Xbox One met 1-0, dan is de eindstand van de wedstrijd 6-1. De gamers kunnen elke beschikbare speler in FIFA 20 opstellen. Het is dus mogelijk om Lionel Messi en Diego Maradona samen in het shirt van PEC Zwolle te zien.

De eDivisie is toe aan zijn vierde seizoen. Ajax won de eerste twee landstitels. De Graafschap werd vorig jaar kampioen. Met de eDivisie willen de Eredivisieclubs jongeren achter hun scherm vandaan halen en de echte voetbalstadions in krijgen.

 

BUZZS