Fidan Ekiz slachtoffer van ‘verraad; bij BNNVARA

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Op de avond van het redactiefeestje ter afsluiting van het tweede seizoen van De Vooravond zijn achter de rug van presentatoren Fidan Ekiz en Renze Klamer de opvolgers Khalid en Sophie gebeld of ze een nieuwe talkshow wilde maken. De omroepbons van BNNVARA, ook bij het feestje aanwezig, hield die avond zijn mond.

Dat onthulde Fidan Ekiz zondagavond in het TV-monument, het interview-programma van Omroep MAX.

Verraad

Fidan Ekiz vertelt hoe ze het verraad heeft ervaren en kijkt terug: ,,Het was een fijne afscheidsavond. De directeur van BNNVARA stond erbij. Ik vond het nog gek dat hij zelf niets zei. Dacht toen, het zal wel. Achteraf hebben we gehoord dat diezelfde avond nog is gebeld met onze opvolgers. Ik was niet eens boos. Maar ik kan niet tegen onrechtvaardigheid, ik kan niet tegen oneerlijkheid.”

Vooral de manier waarop het duo van De Vooravond aan de kant is gezet, steekt Ekiz, die inmiddels voor Omroep WNL aan de slag is.

,,BNNVARA wilde het slot blijkbaar met ons niet riskeren. Hoe dat achter onze rug om is gegaan, en hoe het naar buiten toe is gepresenteerd met urgentie dat wordt ze voor altijd nagedragen. Het verdient de schoonheidsprijs niet.”

Linkse kerk

Ook de mening die Fidan soms ventileerde tijdens de uitzending viel in slechte aarde. ,,Het ging over meer dan dat. ‘Je paste gewoon niet bij BNNVARA’, heb ik later ook gehoord. Dat werd er geroepen, met je stem en met je meningen. Ik ben niet naïef. Ik ben wel binnengehaald omdat ik bepaalde standpunten heb. Er werd letterlijk tegen mij gezegd: ‘we willen niet te veel in die hoek van de linkse kerk zitten we vinden het juist fijn wat jij roept.”

Het doet de presentatrice vooral pijn omdat ze oorspronkelijk bij BNNVARA vandaan komt. Ze heeft naar eigen zeggen volop steun gekregen toen ze op straat werd gezet. Onder andere voormalig Kamervoorzitter Arib, Sonja Barend, Frits Barend en Pieter Omtzigt hebben Fidan destijds een hart onder de riem gestoken.

Tags

BNNVARAFIDAN EKIZOMROEP MAXOMROEP WNLPIETER OMTZIGTRENZE KLAMERSONJA BARENDSOPHIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck