Fidan en Renze moeten Matthijs opvolgen

DWDD
Door: Jos La Grande
03-07-2020

BBNVARA lijkt eruit te zijn. Fidan Ekiz en Renze Klamer moeten de krater vullen die Matthijs van Nieuwkerk in het voorjaar achterliet. Dit duo schijnt door de publieke omroep te zijn uitverkoren om dagelijks op prime time het nieuwe presentatieduo van DWDD te worden.

Bevestigd is het nog niet, maar voor Fidan en Renze is het een behoorlijke promotie.

De rol van Fidan bij OP1 was tot dusver allesbehalve een enorm succes. Zij was in de laatste uitzending over de kwestie VI, toen Wilfred Genee aan tafel zat, nogal uitgesproken, maar daarvoor was het maar matig wat ze daar liet zien.

De 31-jarige Kramer, die we kennen van Op Vrijdag, wordt haar partner in de dagelijkse talkshow. Renze geldt als een talent, maar dat dus nog moeten blijken.

Kramer heeft een scheiding overigens een scheiding achter de rug van zangeres Pearl Jozelfzoon in 1919. De twee presenteerden in 2011 de EO Jongerendag. Hun huwelijk in 2014 (ze kregen twee kinderen Naomi en Ezra Samuel) duurde 5 jaar. Overigens heeft ook Ekiz een paar jaar geleden afscheid van haar levenspartner, Telegraaf-verslaggever Wierd Duk.

Ekiz en Kramer versloegen een aantal andere talentvolle duo’s, onder andere van AVROTROS. Ze worden op de troon gehesen van Hilversum, want het talkshow lot tussen 19.00 uur en 20.00 uur is veel bekeken. Het heeft een kijkdichtheid van minimaal een miljoen en geldt als de hoofdprijs.

De twee worden afgewisseld door Margriet van der Linden, die de afgelopen maanden opviel met haar M opviel door haar redactionele keuzes.

DenD promoties