FIFA: WK in Qatar net zo goed bekeken als gebruikelijk

Door: DitjesDatjes
24-11-2022

De FIFA heeft in een persbericht beweerd dat het WK voetbal in Qatar, gekeken naar de kijkcijfers, net zo populair is als gebruikelijk. Volgens de wereldvoetbalbond keken er naar de openingswedstrijd tussen Qatar en Ecuador meer mensen dan vier jaar geleden. Per land keken er gemiddeld 3,3 miljoen mensen.

In Brazilië – de favoriet voor de titel – keek de helft van alle televisiekijkers naar het duel tussen Qatar en Ecuador, zo baseert de FIFA op de cijfers. Dat is 6 procent hoger dan in 2018, toen op het WK in Rusland het gastland en Saudi-Arabië elkaar troffen.

Volgens de FIFA is de wedstrijd tussen Frankrijk en Australië vooralsnog het best bekeken. Op de piek keken er 14 miljoen Fransen op TF1 naar het eerste duel van de wereldkampioen.

In aanloop naar het WK bestond er grote twijfel over de betrokkenheid van veel mensen bij het WK. Veel mensen gaven, mede vanwege de slechte reputatie van gastland Qatar, aan minder te gaan kijken en er waren ook mensen die aangaven uit principe niet naar het toernooi kijken.

Het WK duurt tot en met 18 december.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD