FIFA zendt weer een klassieker van Oranje uit

Door:
28-03-2020

De wereldvoetbalbond FIFA zendt weer een klassieker van het Nederlands elftal uit. Voetballiefhebbers kunnen zaterdagavond vanaf 18.00 uur via de FIFA-website of het YouTube-kanaal van de federatie het duel tussen Oranje en Brazilië in de kwartfinales van het WK 2010 volledig terugkijken. De ploeg van de toenmalige bondscoach Bert van Marwijk werd voor rust overlopen door de ‘Seleção’ en stond halverwege met 1-0 achter, maar bereikte alsnog de halve finales dankzij twee doelpunten van Wesley Sneijder.

Tekst gaat verder onder advertentie

Vorige week zond de FIFA al de wedstrijd Nederland – Spanje op het WK 2014 uit. Ook in dat duel kwam Oranje op achterstand, maar na de magistrale ‘zweefkopbal’ van Robin van Persie trok de ploeg van Louis van Gaal het groepsduel met 5-1 naar zich toe.

De FIFA laat voetbalfans steeds stemmen welke wedstrijd ze willen terugkijken. Van het WK 2010 kreeg Nederland – Brazilië de voorkeur boven de finale Nederland – Spanje, die voor Oranje slecht afliep. In de verlenging wonnen de Spanjaarden met 1-0.

De FIFA zendt zaterdag om 21.00 uur ook Brazilië – Frankrijk van het WK 1986 uit. Maandag staat de finale van het WK 1999 tussen de vrouwen van de Verenigde Staten en China op het programma.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD