Fikse boete voor illegaal optreden Douwe Bob

Douwe Bob
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Het illegale optreden van Douwe Bob in juni heeft hem een fikse boete opgeleverd. De zanger is het Openbaar Ministerie maar liefst duizend euro verschuldigd.

Douwe Bob wilde op 15 juni een optreden geven op Terschelling, maar dat zag de gemeente niet echt zitten wegens de coronamaatregelen. Zij staken er een stokje voor waardoor Douwe Bob besloot het optreden in eerste instantie af te blazen.

Spontaan

Maar het bloed kroop waar het niet kon gaan en Douwe Bob besloot tóch de regels aan zijn laars te lappen. Aan het eind van de middag gaf hij bij het duinmeertje in Hee toch een spontaan optreden. Veel van zijn fans waren al aanwezig op het eiland voor het optreden dat op het laatste moment afgezegd werd.

Toen bleek dat Douwe Bob tóch een paar nummers ging doen gingen de fans er massaal op af. Het duurde niet lang voordat het optreden afgekapt werd door een stel boa’s.

Boete

Aan Shownieuws vertelt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie dat Douwe Bob een flinke boete staat te wachten.

,,Doordat hij vervolgens doorging met spelen, ondanks de vele mensen die om hem heen zaten, heeft hij een evenement/samenkomst laten ontstaan. Pas op het moment dat de politie arriveerde en hij op zijn gedrag werd aangesproken is het ontstane evenement/de samenkomst beëindigd”, vertelt de woordvoerder.

Hoewel het niet om een vooraf gepland evenement ging, was het optreden alsnog illegaal volgens het OM.

,,Hierdoor is de artiest aansprakelijk voor het ontstane evenement en/of samenkomst en krijgt hij een strafbeschikking opgelegd. Voor de overtreding van de noodverordening bij gelijke omstandigheden is het uitgangspunt een strafbeschikking van 4000 euro echter is er rekening gehouden met het feit dat het niet een gepland evenement was en dat de artiest dit als persoon heeft gedaan en dit niet vanuit zijn management is georganiseerd. Derhalve is de strafbeschikking gematigd tot 1000 euro”, aldus de woordvoerder.

Het management van Douwe Bob heeft nog niet gereageerd.

Tags

BOETEDOUWE BOBOPTREDENOVERTREDING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck