Filip gaat woensdag verder met nieuwe oriëntatieronde

Door: DitjesDatjes
18-02-2020

Koning Filip ontvangt woensdag weer een aantal fractieleiders. Hierna moet hij besluiten wie de opvolger wordt van de koninklijke opdrachthouder, Koen Geens. De minister liet vrijdag weten zijn pogingen op te geven om met name de Waalse socialisten en Vlaamse nationalisten tot elkaar te brengen.

De koning zal nu al zijn creativiteit moeten aanspreken om de stukgelopen zoektocht naar een federale regering nieuw leven in te blazen. De Belgische koning heeft echter weinig speelruimte en aan beide kanten van de taalgrens, in Vlaanderen en Wallonië, tonen de belangrijkste partijen geen interesse om met elkaar samen te werken.

In zijn recente nieuwjaarstoespraak spoorde hij de politiek aan eens haast te maken met de regeringsvorming. De parlementsverkiezingen waren immers al vorig jaar mei en de vorige regering struikelde al eind 2018. Het is echter niet duidelijk welke opties er voor Filip nog over zijn.

 

BUZZR

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen