Filip met Eddy Merckx bij gemengde ploegentijdrit WK wielrennen

Door: DitjesDatjes
23-09-2021

De Belgische koning Filip reed woensdag mee in een van de volgwagens bij de gemengde ploegentijdrit op de WK wielrennen. Hij deed dat in het gezelschap van oud-wielerkampioen Eddy Merckx en zijn zoon Axel.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het bezoek aan de WK startte in Knokke en eindige in Brugge. Tussen Knokke en Brugge reed de koning met Eddy en Axel mee in de volgwagen. “De koning was heel geïnteresseerd. Het was allemaal nieuw voor hem en hij stelde veel vragen, maar ik heb vooral mijn vader laten antwoorden”, vertelde Axel na afloop aan Het Laatste Nieuws. “Ik denk dat hij ervan genoten heeft.”

Vader Merckx, zelf drievoudig wereldkampioen, genoot ook van de bijzondere autorit met de koning. “Dit was voor mij toch speciaal, ja. Ik ben fier dat mijn zoon met de wagen mocht rijden.” De koning was onderweg erg geïnteresseerd, zegt hij. “Hij stelde veel vragen: over het materiaal, over de helmen, over de fietsen. Hij was ook onder de indruk van de snelheid.”

In Brugge sprak de koning ook met enkele renners, zoals de Duitser Tony Martin. Hij won uiteindelijk goud met de Duitse ploeg.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD