Film over Deventer moordzaak krijgt in oktober première in VS

Door: DitjesDatjes
16-09-2021

De Veroordeling, de film over de Deventer moordzaak, is geselecteerd voor het Newport Beach Filmfestival in Los Angeles. De film, die nu in de Nederlandse bioscopen draait, beleeft daar half oktober de Amerikaanse première, hebben producent BIND en distributeur September Film donderdag bekendgemaakt. Eerder werd al bekend dat de film verkocht is aan onder andere Frankrijk, Taiwan, Latijns-Amerika, de Baltische staten en Rusland.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De Veroordeling is gebaseerd op het boek dat journalist Bas Haan over de geruchtmakende zaak over de moord op de weduwe Wittenberg schreef. De rechtbank veroordeelde ‘boekhouder’ Ernest Louwes voor de moord, hij zat acht jaar vast. Tijdens de behandeling van de zaak wees opiniepeiler Maurice de Hond, zonder substantieel bewijs, ‘de klusjesman’ van de weduwe, Michaël de J., als schuldige aan.

De film laat vooral zien hoe het leven van Michaël de J. en zijn vriendin door de aantijgingen van De Hond in een hel veranderde. De hoofdrollen in De Veroordeling worden gespeeld door Fedja van Huêt, Yorick van Wageningen en Lies Visschedijk.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD