Filmfestival Rotterdam blikt trots terug op vijftigste editie

Door: DitjesDatjes
16-06-2021

Het International Film Festival Rotterdam is tevreden over de afgelopen vijftigste editie. Ondanks het aangepaste programma vanwege de coronamaatregelen is er een “unieke festivalervaring” neergezet, zo laat de organisatie woensdag weten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het filmfestival had dit jaar plaats in twee delen: van 1 tot 7 februari en tussen 2 en 6 juni. Waar de eerste helft alleen een digitaal programma van filmvertoningen, talkshows en workshops mogelijk was, was bij het tweede deel wel beperkt publiek aanwezig. Het IFFR was een van de pilotevenementen van het programma Testen voor toegang, een proef met het weer beperkt toelaten van publiek in de zalen.

In totaal waren er 120 speelfilms, waarvan 44 wereldpremières, en 74 korte en middellange films te zien. De 50e editie telde in totaal 270.898 bezoekers.

Festivaldirecteur Vanja Kaludjercic is trots op wat er is neergezet. “Ik ben ongelooflijk trots dat we met inventiviteit, hard werken en doorzettingsvermogen een unieke festivalervaring hebben gecreëerd, zowel online als offline. Het programma was weliswaar kleiner, maar had zeker niet minder impact. De lessen van dit jaar zullen ongetwijfeld bepalend zijn voor de toekomst van IFFR.”

De 51e editie van het filmfestival heeft volgend jaar plaats van 26 januari tot 6 februari.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD