Finse premier onder vuur na ‘te blote’ foto

Finse premier
Door: Lois Kuhfus
20-10-2020

Een fotoshoot van Finse premier Sanna Marin heeft voor flink wat ophef gezorgd. De premier poseerde voor een vrouwenblad in een blazer zonder iets eronder. De conservatievelingen spreken van schande en noemen de foto ‘totaal ongepast’.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Blazer

Op de foto is premier Sanna (34) te zien in een blazer, met daaronder niets meer dan blote huid. De foto pronkte naast een uitgebreid interview in vrouwenblad Trendi, waar Sanna sprak over haar werk, gezin én gendergelijkheid.

De jongste premier die Finland gekend heeft zegt in het interview dat het uiterlijk van een vrouw altijd een gespreksonderwerp is. Dit is de reden dat ze steevast kiest voor eenzelfde soort outfit. Haar blazer is daarmee ook een kenmerkend kledingstuk geworden.

Nu besloot het magazine deze een wat gewaagdere twist te geven. De blazer bleef, maar de kleding eronder verdween op de foto die een hele pagina besloeg.

Dit leverde de premier bakken kritiek op: haar kledingkeuze werd ‘smakeloos’ en ‘totaal ongepast’ genoemd.

Steun

De Finse premier kan naast kritiek ook op een hoop steun rekenen. Het magazine neemt het voor haar op met een statement op hun Instagram-pagina. Zij plaatsen meerdere ‘controversiële’ foto’s en brengen een hashtag tot leven: #ImWithSanna.

De hoofdredacteur noemt het belachelijk dat Sanna onder vuur komt te liggen omwille van deze foto. Zij schrijft:

,,In 2018 stond zangeres Anna Abreu op de cover van Trendi met een decolleté. Niemand had daar last van. ‘In augustus 2020 stond Ronja Salmi op de cover in een jasje zonder shirt. Niemand zei iets. Nu Sanna Marin in dezelfde stijl poseert, barst het tumult los.”

Meer DenD