Geen palingsound, maar flamenco voor Jan Smit

Door: Redactie
16-08-2018
Wordt dit nieuwe muziek van Jan Smit?
Onlangs trad de Spaanse ster Nina Pastori op in het Plaza de Toros van Estepona. Samen met een andere Flamenco-ster Pepe e de Lucia.
Het werd een onvergetelijke avond. Geen palingsound, maar tapassound.
Jan Smit is geboren en getogen in Volendam, waar hij nu ook woont met zijn vrouw Liza en kinderen Senn en Emma. Hij zou zijn plekje daar nooit verlaten, maar Jan Smit heeft sinds kort een nieuw plekje gevonden om tot rust te komen.
Namelijk dit Spaanse Estepona, een half uur rijden van Marbella, waar de volkszanger een appartement heeft gekocht.
In Estepona wonen 65.000 mensen, maar is nog niet verpest door het massatoerisme. Er is een leuke haven met het bekende visrestaurant Escollera. Veel andere bekende Nederlanders hebben er geen tweede huis, maar wel een aantal ondernemers is te vinden bij de golfbanen en in verschillende urbanisaties, zoals Alcazaba Beach.
 Zijn vriend en collega Christoff Bolle, met wie Jan zingt, raadde de plek aan
 „Hij zei: ’Waarom koop je ook geen appartement hier? Waarom wél? Maar vorig jaar ben ik gaan kijken en ik vond het meteen een geweldige plek. Sindsdien zijn Liza en ik er wel een keer of twintig geweest,” vertelt Jan in een interview met Privé.

 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Jan geniet nu van zijn vakantie, maar hij kan ook niet wachten tot het normale leven weer start. Samen met Christoff heeft Jan een schlagertrio gestart, dat ongekend succes heeft. Daarbij verlangt Jan ook naar Volendam, want zijn zoontje’s eerste voetbalseizoen begint snel.  „Links en rechts kan hij aardig uit de voeten”, zegt Senn’s nu al trotse vader. „Vanaf het moment dat hij werd geboren verheugde ik me er al op dat ik op een dag langs het veld zou staan. Nu is het zover, ik hoop er heel vaak bij te zijn!”

Meer DenD