Flinke tegenslag voor Christian Eriksen: ‘Terugkeer uitgesloten’

Cristian Eriksen
Door: Charlotte Wijnen
18-06-2021

Nadat hij afgelopen weekend instortte tijdens een EK-wedstrijd, gaat het steeds beter met voetballer Christian Eriksen. Maar het is nog maar de vraag of hij ook weer op topniveau kan gaan spelen…

Verboden te spelen

Christian Eriksen krijgt voor zijn hartproblemen een ICD, een inwendige defibrillator die ingrijpt bij hartritmestoornissen. Maar in de Italiaanse Serie A is het verboden om met een defibrillator te spelen.

,,Er zijn dingen die zelfs aan de meest nauwkeurige controles kunnen ontsnappen, ook omdat onderzoeken periodiek plaatsvinden, dus een probleem van dit type kan ontstaan tussen de ene controle en de andere”, zei Lucio Mos, voorzitter van de Italiaanse Vereniging voor Sportcardiologie tegen Radio Punto Nuovo.

Terugkeer uitgesloten

,,De Italiaanse regelgeving is de strengste ter wereld en dit is dan ook de reden waarom het aantal plotselinge sterfgevallen tijdens fysieke activiteit een stuk lager is dan in andere landen.”

Volgens Mos zijn de protocollen in Italië heel streng. ,,Dus het lijkt me uitgesloten dat we Eriksen terug gaan zien in de Italiaanse competitie.” Daley Blind, verdediger van Ajax en het Nederlandse Elftal heeft ook een ICD, maar in Nederland mag je daar wel gewoon mee spelen.

Meer DenD