Floor Jansen ultieme sensatie in The Phantom of the Opera

Floor Jansen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Met open mond keken anderhalf miljoen Nederlanders gisteravond naar een sensationele zangeres Floor Jansen, die in de laatste uitzending van De Beste Zangers van Nederland, gloreerde met een nummer uit The Phantom of the Opera.

Uit de musical, geschreven door de muzikale magiër Andrew Loyd Webber, kozen de zangeres en Henk Poort voor het allermoeilijkste lied. Het werd een ongelooflijke muzikale roadtrip van twee uiterst getalenteerde artiesten, van wie Floor Jansen meer dan weergaloos was.

Henk Poort, die ooit de hoofdrol speelde in de Nederlandse versie, sprak achteraf van zijn duet met Jansen over een unieke ervaring.

Eruptie aan geluid

Floor Jansen kroop in de rol van ‘Christine’ en zong de sterren van de hemel. Nee, ze zong het complete heelal aan gort!

Was het in het begin nog ingetogen en beheerst, daarna ging de Brabantse los en en ontstond er een eruptie aan geluid. Het Spaanse eiland Ibiza stond op zijn grondvesten te trillen. Ook de weergoden begrepen het signaal, hoe toepasselijk, een enorm noodweer brak uit toen het duet onder leiding van Floor Jansen naar een absoluut hoogtepunt werd gevoerd. Ze klom hoger en hoger op de notenladder, terwijl Poort als aanjager en ‘spook’ haar daartoe verleidde.

The Phantom werd daarmee het meest ultieme moment van deze 2019-editie van De beste Zangers, vooral dankzij de zangeres die tot dusver wereldwijd furore maakt in de heavy metal. Het was voor Floor Jansen trouwens niet de allereerste keer dat ze Phantom zong, want dat ze deed dat al in 2013 met haar metalband.

Schaduw

Floor Jansen was tot enkele maanden geleden volstrekt onbekend in ons land maar is nu definitief uit de schaduw getreden. Wat ze heeft laten zien, maakt haar bovendien tot een kansrijke kandidaat om Nederland te vertegenwoordigen op het volgende Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Het optreden was meteen ook de sensatie, ook bij het buitenlandse publiek, op de sociale media en bij Itunes.

Ook Jan Smit, die wel wat gewend is als het gaat om muzikaal talent, was na afloop van het optreden van Jansen en Poort sprakeloos. ,,Ik heb nog nooit met mijn mond vol tanden gestaan, maar wat zij net hebben klaargespeeld op dat kleine stukje podium, terwijl de hele wereld bijna verging (noodweer brak uit op Ibiza) was dit FENOMENAAL”, aldus Jan Smit, die afgelopen week naast de Gouden Televizierring greep.

Merg en been

Zangeres Samantha Steenwijk, een van de andere deelnemers, was volledig uit het veld geslagen. ,,Ik weet niet wat ik meemaak gewoon, het gaat echt door merg en been. Dit neem ik mee mijn kist in”, zei de zangeres

Henk Poort schitterde als nooit tevoren. De man heeft een weergaloze stem. Dankzij De Beste Zangers weet Nederland weer hoe veelzijdig de opera- en musicalzanger is. ,,Ik hou van gekke dingen doen, maar dit sloeg alles”, aldus een verbouwereerde Poort.

KIJK HIER NAAR HET DUET UIT DE PHANTOM MET HENK POORT:

Overigens was het niet de eerste keer dat Floor Jansen dit nummer uit The Phantom of the Opera zong. Ze deed in 2013 in het Duitse Bochum.

KIJK HIER NAAR FLOOR JANSEN OOK IN THE PHANTOM:

REACTIES OP HET SENSATIONELE OPTREDEN:

Tags

AVROTROSDE BESTE ZANGERS VAN NEDERLANDEMMA HEESTERSFLOOR JANSENHENK POORTJAN SMITROLF SANCHEZRUBEN ANNINKSAMANTHA STEENWIJKTHE PHANTOM OF THE OPERA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie