Floortje Dessing gekwetst: ‘Hij blijft mijn broer’

Floortje schaamt zich dood voor haar broer
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het was voor Floortje Dessing ingewikkeld toen haar broer Johan actief werd voor Forum voor Democratie. Maar dat ze hem daarna meteen aan de kant heeft gezet, is volgens haar niet waar. Het kwetst haar dat er zulke dingen worden beweerd. ,,Hij blijft mijn broer.”

Johan liet onlangs in gesprek met weekblad Story weten dat hij geen contact meer heeft met Floortje. ,,Ik heb altijd gezegd dat ik het belangrijk vind om met elkaar in gesprek te blijven, en ik heb dat ook geprobeerd, maar ik merkte dat dat niet lukte”, zei hij. Op een gegeven moment nam Forum bepaalde standpunten in en daar was Floortje het absoluut niet mee eens. ,,Dan zei Floortje: ‘Als je daar nu geen afstand van neemt, dan ken ik je niet meer als mijn broer’. Dat zette onze band op scherp.”

‘Egoïstische narcist’

Victor Vlam noemde Floortje een ‘egoïstische narcist’. Volgens hem heeft Floortje haar broer alleen maar gedumpt omdat ze zich schaamde tegenover haar BNNVARA-vrienden. Floortje heeft inmiddels een brief naar Victor gestuurd, vertelt hij in zijn podcast De Communicado’s. Daarin legt ze uit dat de vork anders in de steel zit.

Floortje reageert

,,Ik wil meteen even stellen: het feit dat mijn broer in Story zijn verhaal heeft verteld, is helemaal zijn goed recht”, aldus Floortje in de brief. ,,Het is in een roddelblad natuurlijk altijd wat emotioneler dan wat gezegd is door hem en dat weet ik zeker.”

‘Ingewikkeld’

Volgens Floortje is het allemaal wat minder ‘zwart-wit’ dan iedereen denkt. Er speelt namelijk meer. ,,Ik heb mijn broer niet in de ban gedaan alleen maar omdat hij een bevlogen aanhanger van FvD is. In zoveel families zijn er ingewikkelde familiestructuren, dat zal je zelf misschien ook wel herkennen, en zo ook bij ons, dat speelt al jaren.”

‘Hij blijft mijn broer’

Floortje vindt het lastig dat haar broer een partij aanhangt met zulke extreme standpunten, maar dat betekent niet dat ze hem meteen aan de kant heeft gezet. ,,Hij is en blijft mijn broer en daar heb ik er maar één van. Er is alleen een stilte tussen ons in komen te staan, een verwijdering en daar heb ik veel verdriet van.”

Tags

FLOORTJE DESSING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck