Floortje Dessing heeft geen contact meer met familie: ‘Politieke keuze’

Flora heeft geen contact meer met haar broer
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Floortje Dessing heeft het contact met haar broer Johan Dessing verbroken omdat hij actief is voor Forum voor Democratie en op de kieslijst van de Tweede Kamerverkiezingen staat. ,,Een verdrietige constatering, maar wel een feit.”

Het feit dat Johan actief is geworden voor Forum voor Democratie heeft een breuk in het contact tussen hem en zijn zus Floortje veroorzaakt. ,,Ik heb geen contact meer met Floortje”, laat Johan in gesprek met weekblad Story weten. ,,Ik heb altijd gezegd dat ik het belangrijk vind om met elkaar in gesprek te blijven, en ik heb dat ook geprobeerd, maar ik merkte dat dat niet lukte.”

‘Verdrietig’

Op een gegeven moment nam Forum bepaalde standpunten in en daar was Floortje het absoluut niet mee eens. ,,Dan zei Floortje: ‘Als je daar nu geen afstand van neemt, dan ken ik je niet meer als mijn broer’. Dat zette onze band op scherp.”

Johan zei vervolgens tegen zijn zus dat hij nog steeds achter de standpunten van Forum blijft staan, maar dat ze elkaar wel kunnen blijven respecteren. ,,Dat lukte op een gegeven moment niet meer. Dat is een verdrietige constatering, maar wel een feit.”

Kerst zonder elkaar

Johan en Floortje zullen met kerst dan ook niet gezellig bij elkaar aan tafel zitten. ,,We vieren kerst zonder elkaar, maar dat is niet de eerste keer. De verwijdering is al langer gaande”, legt Johan uit. Ouders Chris en Marianne lijden onder de situatie. ,,Zij vinden het erg verdrietig, maar kunnen er weinig aan veranderen.”

Tags

FLOORTJE DESSING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck