Floortje Dessing nog steeds vast in donkere schuilkelder in Jemen.

Door: DitjesenDatjes
04-12-2017

Floortje Dessing zit samen met woordvoerder van het Rode Kruis, Merlijn Stoffels, vast in een schuilkelder in Sanaa, de hoofdstad van Jemen. Stoffels heeft een foto gedeeld waarop hij en Floortje in de schuilkelder zitten.

Knallen

Ook heeft hij verslag gedaan van de gebeurtenissen van afgelopen weekend: “Mijn lokale telefoon gaat. Het is Floortje Dessing. Ze is mee op reis is naar Jemen om een aflevering van haar televisieprogramma Floortje naar het einde van de wereld op te nemen. ‘Je moet nu naar beneden komen’ zegt ze tegen me. Ik raap snel wat spullen bij elkaar, zoals een laken en een telefoon.”

De twee vluchten snel naar een schuilkelder van het Rode Kruis. Buiten horen ze knallen, en realiseren ze zich dat er veel mensen zijn die niet naar een schuilkelder kunnen.

De schuilkelder is dik ommuurd en heeft een dikke deur. De ramen zijn afgesloten met zandzakken en er is geen daglicht. In die donkere ruimte hebben Floortje en Merlijn de hele nacht gezeten.

Spanningen

Soms komen ze uit de kelder en gaan ze naar boven om te koken. Naar buiten kunnen ze nu nog niet. Volgens Merlijn liggen er overal sluipschutters en zitten duizenden mensen vast in hun huizen. De kans bestaat wel dat ze deze ochtend al de kelder kunnen verlaten.

In Jemen is sinds enkele dagen een burgeroorlog uitgebroken. Er waren al langer spanningen tussen twee groeperingen, maar niks wees erop dat dat dit weekend zou escaleren.

Meer DenD