Forummers VIVA boos: ‘Rare gang van zaken’

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Het Viva-forum is met ruim 2.8 miljoen gebruikers een van de grootste fora van het land. Vorige maand hoorden al die vrouwen en een paar mannen, dat het Viva forum vanaf begin augustus uit de lucht is, omdat ook het damesblad VIVA stopt. Nu lijkt er toch een oplossing te zijn gevonden en kunnen alle gebruikers blijven schrijven op hun oude vertrouwde forum, maar niet iedereen is daar even blij mee….

Vertrouwde plek?

Sinds duidelijk was dat het Viva -forum uit de lucht gaat, zijn er verschillende forummers bezig geweest met het opzetten van nieuwe fora. De bekendste nieuwe zijn viafora.nl en moetenwevakerdoen.nl. Inmiddels zijn er honderden forummers van het Viva-forum overgestapt naar die fora en hebben zij hun oude Viva-account geanonimiseerd. Het Viva-forum liep de afgelopen tijd dus behoorlijk leeg. De grote vraag is dan ook: komen alle gebruikers weer terug naar hun vertrouwde plek en zijn de nieuwe fora voor niets opgezet, of zijn de gebruikers klaar met het wispelturige beleid van Viva?

‘Rare gang van zaken’

Op het Viva Forum reageren veel gebruikers boos. ,,Zet mij maar op anoniem, hier wil ik geen deel meer van uitmaken”, reageert iemand. Anderen schrijven dat ze denken dat het een verlate 1 april-grap is. Op het nieuwe Viafora zijn ze ook al niet allemaal te spreken over de doorstart van het oude forum. De gebruikers daar zijn bang dat het nieuwe forum weer leegloopt omdat velen weer teruggaan naar VIVA. Gelukkig schrijven er ook een paar dat ze toch bij Viafora blijven. ,,Het vind het echt een mega rare gang van zaken. Hoe dan ook, ze hebben mij verloren. Ik heb hier mijn plek gevonden”, schrijft een tevreden forummer. ,,Ik vind dat er hier meer rekening gehouden wordt met de gebruikers”, schrijft een andere gebruiker van Viafora. Dat geluid klinkt vaker door in de topics op het Viafora. Het nieuwe forum zou gebruiksvriendelijker zijn, minder bugs kennen en tevens zou de toon van de reacties een stuk aardiger zijn.

De komende tijd zal blijken of het Viva-forum, dat sinds 1999 bestaat, haar glans en forummers weer terugwint of dat de forummers definitief afscheid hebben genomen van dat stukje Nederlands cultureel erfgoed.

Tags

VROUWEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie