fotografen en redacteur moeten boeten voor naaktfoto Catherine

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Een redacteur en een uitgever van het Franse roddelblad Closer moeten gewoon de boete betalen die ze vorig jaar opgelegd kregen voor het publiceren van toplessfoto’s van Catherine, de hertogin van Cambridge. De twee waren in beroep gegaan maar de rechtbank in Versailles handhaaft hun straf, melden Franse media.

Positief beeld

De advocaten van Laurence Pieau en Ernesto Mauri vonden de boete buitensporig hoog en waren in beroep gegaan. Tijdens het beroep voerden ze onder meer aan dat de foto’s in het algemeen belang waren en dat ze een “positief beeld” van de hertogin schetsten.

De rechter ging daar niet in mee en legde de twee opnieuw boetes op van 45.000 euro. Twee fotografen moeten ieder 5000 euro betalen. Het roddelblad moet daarnaast 100.000 euro schadevergoeding aan prins William en zijn vrouw Catherine geven.

Zonnebaden

De paparazzifoto’s verschenen in 2012 in Closer. Diverse andere media in binnen- en buitenland namen de beelden, waarop te zien is hoe William en Catherine in het zonnetje genieten van hun vakantie, vervolgens over. De foto’s werden gemaakt toen Catherine op een balkon van een privéwoning in Zuid-Frankrijk aan het zonnebaden was.

William en Catherine deden direct aangifte tegen het Franse blad. Ze wonnen zes jaar geleden al snel de eerste slag, toen de rechter in Nanterre verdere verspreiding van de foto’s verbood en Closer opdracht gaf alle beelden aan het paar te overhandigen.

 

 

Tags

CATHERINEWILLIAM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck