Fouten in vragen De Slimste Mens

Maarten van Rossum
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De Slimste Mens is een van de populairste quizzen van ons land. Elke avond zien talloze trouwe kijkers BN’ers strijden om de felbegeerde titel. Ook vermaken ze zich met het immer ‘humeurige’ jurylid Maarten van Rossem. Die laatste zou in de aflevering van gisteren niet hebben opgelet.

Tijdsverschil

Al tijdens de uitzending van De Slimste Mens werd massaal getwitterd over slordige fouten in de quiz. Zo wordt het Maarten van Rossem als Amerika-kenner kwalijk genomen dat hij blijkbaar niet weet hoeveel tijdsverschil er tussen Nederland en New York zit. Een van de vragen luidde: Hoe laat is het in New York als het in Nederland 12 uur ’s nachts is? Het antwoord dat door een kandidaat werd gegeven was: ‘6 uur ’s ochtends’. Maar dat antwoord is fout, het is namelijk 6 uur ’s avonds. Maarten van Rossem zei niets en leek niet te merken dat er een fout werd gemaakt.

Ook werd een verkeerd fragment uitgezonden bij een vraag over de Italiaanse film Una Giornata Particolare. Het fragment kwam namelijk uit een heel andere film. Tot slot werd er ook nog een verkeerd antwoord goedgekeurd. Dit keer op de vraag: op welk eiland speelt de film Magnum PI zich af? Het gegeven antwoord was Hawaï, maar dit moest Oahu zijn.

Deze fouten komen enkele dagen nadat Maarten van Rossem beweerde dat hij de vragen die dit seizoen worden gesteld te makkelijk vindt. Ai. Pijnlijk.

https://twitter.com/mav__is/status/1293285432747327488

Tags

De Slimste MensfoutenMaarten van Rossem

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie