Francis van Broekhuizen komt op voor gayrechten en is katholiek

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Francis van Broekhuizen heeft vele kanten en die wil ze graag met haar publiek delen. Zo komt ze op voor gayrechten en is ze tegelijk “devoot katholiek”. “Mensen verbazen zich erover hoeveel kanten ik heb”, zegt de zangeres in gesprek met De Telegraaf. Omdat ze open is over de dingen waar ze voor staat, komen haar fans van alles over haar te weten en dat vindt ze niet altijd prettig.

Daarom is Francis, in de afgelopen periode uitgegroeid tot bekende Nederlander, iets minder loslippig geworden. “Ik ben een open boek, ik praat de hele dag over alles. Maar het is een andere zaak als ik over mijn vrouw of mijn familie praat”, zegt de sopraan. Francis houdt tegenwoordig veel zaken voor zich. Ook over haar ouders vertelt ze nu minder. Die kregen de laatste tijd mensen aan de deur die vroegen of ze rond mochten kijken in het huis waar Francis was opgegroeid. “Ik moet ze daar echt tegen beschermen.”

In de achterliggende periode was Francis op tv te zien in De slimste mens, De Verraders en Maestro. Programma’s waarin haar veelzijdigheid tot uiting komt, vindt ze zelf. “Ik hou van opera, maar zit ook bij Feyenoord. Ik sta tijdens de Pride op een boot om op te komen voor gayrechten, maar ik ben ook een devoot katholiek die graag in Lourdes komt.”

Huilende mensen

Door al die verschillende dingen boort Francis steeds weer een andere doelgroep aan wat haar ook weer veel aandacht oplevert. Zo werd haar naam genoemd tijdens een kerkdienst en blijkt ze ook iemand te zijn die troost kan bieden. “Sinds het programma over Lourdes komen mensen echt huilend op mij af”, zegt ze. En dat terwijl ze juist weer voor anderen een gezellig rolmodel is. “Het inspireert mensen enorm dat ik blijkbaar méér kan dan gillend door de straten rennen.”

Francis van Broekhuizen staat momenteel met pianist en goede vriend Gregor Bak in het theater met de voorstelling Schandalig Mooie Opera!

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck